Liderit Turk nuk i pëlqejnë bisedimet dëshiron lunftë: Përpjekjet për ar m ëpushim do të dështojnë pa tërheqjen e Armenisë

Turqia tha të premten se përpjekjet e Francës, Shteteve të Bashkuara dhe Rusisë për t’i dhënë fund dh unës mes for cave azere dhe armene për Nagarno-Karabakut janë të paracaktuara të dështojnë, nëse ato nuk sigurojnë një tërheqje të forcave armene nga enklava.

Zëdhënësi presidencial turk, Ibrahim Kalin, tha se Ankaraja dëshiron një zgjidhje diplomatike, por çfarëdo përpjekje nga Grupi i Minskut është e paracaktuar të dës htojë, nëse me të nuk bëhet thirrje për tërheqjen e trupave armene.

“Nëse ata po bëjnë thirrje vetëm për ar m ëpushim, nëse ata po punojnë vetëm drejt a rmë pushimit, kjo nuk do të jetë asgjë tjetër përpos përsëritje e asaj që vazhdoi në rreth 30 vjetët e fundit”, tha ai.

Në kohën kur raj oni po përballet me përleshjet më të përgjakshme në 25 vjetët e fundit, Rusia është e vendosur të organizojë bisedime mes dy palëve të konfliktit, të cilat do të përfaqësohen nga kryediplomatët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *