BEJENI Sl TRADITE : CDO NATE PARA SE TE SHKONl PER GJUM HANI 1 GRUSHT ME FARA LULE DlELLI, KETO 2 ORGANE DO TE FALENDEROJNE PA MASE

Bejeni si tradite : Cdo nate para se te flini hani 1 grusht me fara lule dielli, keto 2 organe do te falenderojne pa mase
Të vogla në madhësi, por shumë të shëndetshme! Farat e lulediellit janë një burim i shkëlqyer vitaminash e mineralesh përfshirë vitaminën E, vitaminën B6, B1 e B3, manganin, selenin, fosforin, magnezin, bakrin etj.

Farat e lulediellit janë gjithashtu të pasura me acide yndyrore esenciale që ndihmojnë në përmirësimin e shëndetit kardiovaskular dhe largimin e inflamacionit. Përfitimet shëndetësore të farërave të lulediellit

Reduktojnë rrez. ikun e sëm. undjeve të zemrës

Farat e lulediellit janë të pasura në vitaminë E, e cila vepron si një antioksidant për të larguar inflamacionin dhe për të zvogëluar rrez. ikun e shumë sëm. undjeve inflamatore. Nivelet e larta të inflamacionit rrisin rrez. ikun e sëm. undjeve të zemrës. Konsumimi i farave të lulediellit mund të ndihmojë në balancimin e kolesterolit, uljen e presionit të lartë të gja. kut.

Ul nivelin e str. esit oksidativ

Hulumtimet kanë treguar se kombinimi i antioksidantëve, vitaminave dhe mineraleve që gjenden në farat e lulediellit mund të ndihmojë në reduktimin e stresit oksidativ, i cili lidhet me zhvillimin e kan. ce. rit.

Mbështesin funksionin e gjëndrës së tiroides

Një ndër shkaqet kryesore të çrregullimevetë tiroide lidhet me mungesën e selenit. Farat e lulediellit janë të pasura me selen, i cili luan një rol kyç në rregullimin e temperaturës së trupit.

Ndihmon në largimin e osteoporozës dhe qehtëson dhi. mbjen e muskujve

Farat e lulediellit përmbajnë nivele të larta të magnezit, për të cilin trupi ka nevojë për të parandaluar humbjen e dendësisë së ko. ckës njohur ndryshe si osteoporoza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *