A E Dini Se Ku Qëndrojnë Mëkatet (Gjunahet) Tuaja JKur Jeni Duke Falur Namaz..?

1.Pejgamberi alejhi selam, ka thënë:“Kur njeriu ngrihet për të falë namaz, të gjitha mëkatet i vendosen mbi kokë dhe mbi shpatulla, dhe çdo herë kur bën ruku’ dhe sexhde mëkatet bien prej tij.”O ju që nxitoni duke e bërë rukun dhe sexhden, zgjatni sexhden dhe rukun sa të mundeni, që mëkatet të bien prej jush, kështu që ju mos ta humbisni këtë shpërblim.2.Kishte vde’kur një grua e mirë dhe sa herë që njerëzit kalonin pranë va rrit të saj, ndjenin erë trëndafili, për çka burri i saj kishte thënë se ajo gjithmonë e ka lexuar seren el-Mulk para gjumit.I lumi ai që leximin e saj e bën zakon të vetin.

Andaj, vazhdoni në të, sepse ajo (surja el-Mulk) ju mbron nga vuajtjet në varr.3.Nëse pas çdo namazi e lexoni Ajetul-kursinë, vetëm vdekja ju ndan nga xheneti.4. Pasi ta kryeni namazin, mos u nguteni, por vazhdoni qëndroni edhe një kohë, sepse melekët i luten Zotit për ju*Aid el-Karni; Akos.ba;Përshtati:Miftar Ajdini

Leave a Reply

Your email address will not be published.