Bëjn pun të flliqura azilantët që po jetojnë në xhami po u shkaktojnë telashe fshatarëve

Bëjn pun të flliqura azilantët që po jetojnë në xhami po u shkaktojnë telashe fshatarëve

Vj.edhin dhe marrin dr.ogë, azilantët që po jetojnë në xhami po u shkaktojnë telashe fshatarëve

Është ndër xhamitë më të vjetra në Lipjan. Por brenda këtij objekti fetar në fshatin Magure, që një kohë, nuk po kryhen ritet fetare.

Ka një kohë, që kjo faltore po shërben si vendstrehim për dhjetëra azilkërkues që vijnë nga vendet e Lindjes së Mesme.

Siç shihet edhe në këto pamje, në hapësirën brenda saj, janë vendosur shtretër e gjëra të nevojshme për t’u strehuar gjatë natës.

E këta azilkërkues, shumica e tyre nuk pranojnë të identifikohen para kamerës.

Thonë se këtu banojnë dhjetëra sirianë, algjerianë, marokienë e palestinezë.

E këtu, sipas këtij azilanti, po kryhen aktivitete të ndryshme.

E në hall me këta azilantë, janë banorët e Magurës.

Madje njërit prej tyre, të hënën mbrëma i mbeten sandalet këtu, teksa po tentonte të vidhte në këtë lokal.

E kjo, sipas pronarëve nuk është hera e parë.

Se janë në hall me këta azilantë, e thotë edhe kryetari i fshatit, Milaim Metaj.

Metaj, shton se rrezik, është edhe infektimi nga virusi korona, pasi shumë azilantë vijnë në rrugë ilegale nga vende të nd

Vjedhin dhe marrin drogë, azilantët që po jetojnë në xhami po u shkaktojnë telashe fshatarëve

Është ndër xhamitë më të vjetra në Lipjan. Por brenda këtij objekti fetar në fshatin Magure, që një kohë, nuk po kryhen ritet fetare.

Ka një kohë, që kjo faltore po shërben si vendstrehim për dhjetëra azilkërkues që vijnë nga vendet e Lindjes së Mesme.

E këta azilkërkues, shumica e tyre nuk pranojnë të identifikohen para kamerës.

Thonë se këtu banojnë dhjetëra sirianë, algjerianë, marokienë e palestinezë.

E këtu, sipas këtij azilanti, po kryhen aktivitete të ndryshme.

E në hall me këta azilantë, janë banorët e Magurës.

Madje njërit prej tyre, të hënën mbrëma i mbeten sandalet këtu, teksa po tentonte të vidhte në këtë lokal.

E kjo, sipas pronarëve nuk është hera e parë.

Se janë në hall me këta azilantë, e thotë edhe kryetari i fshatit, Milaim Metaj.

Metaj, shton se rr.ezik, është edhe infektimi nga virusi korona, pasi shumë azilantë vijnë në rrugë ilegale nga vende të ndryshme.

E disa nga këta të fundit, ankohen se nuk po pranohen në Qendrën për Azil në këtë fshat.

Por, në këtë Qendër, thonë se këtu pranohet kushdo që paraqitet për të kërkuar azil.

Momentalisht, në këtë qendër janë të strehuar mbi 70 azilantë.

Ndërsa ka thënë se posa të pranohen si të tillë, nga ora 7 deri ne orën 22, kanë të drejtë të lëvizin edhe jashtë qendrës.

Ndërkohë, për aktivitetet e tyre jashtë kësaj qendre, thotë se përgjegjës janë Po.licia e Kosovës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.