Doktori i njohur Arjan Harxhi: Përderisa po qendroni ne shtepi ju duhet te hani me patjeter keto 5 ushqime

Mjeku i njohur Arjan Harxhi : Teksa po qendroni ne shtepi ju duhet te konsumoni me patjeter keto 5 ushqime
Infeksionisti i njohur Arjan Harxhi, thote se:“Një gotë me portokall të shtrydhur nē ditë është mëse e mjaftueshme për nevojat e organizmit. Por në vend të vitaminave, ajo që unë do të sugjeroja fort është përdorimi i probiotikëve, më shumë se çdo gjë tjetër”;

Ai thote se probiotikët janë një lloj ba.kteri i mirë që jeton brenda sistemit tretës dhe mban të balancuar florën intestinale.

Pesë ushqimet e pasura me probiotikë që duhet t’i konsumoni

Kosi : Kosi dhe produkte të tjera të bulmetit Kosi i prodhuar përmes një proçesi sa më natyral fermentimi të qumështit është një nga burimet më të mira të probiotikëve.

Lakra : Lakra e fermentuar dhe llojet e tjera të turshive,jo vetëm që janë jashtëzakonisht të pasura me vitamina A, B, C dhe E, por janë të mbushura me mikro organizma të shëndetshme.

Çokollata e zezë : Mund të tingëllojë e çuditshme, por çokollata e zezë e një cilësie të lartë përmban probiotikë. Këshilla e vetme që mund të kini parasysh është që ta konsumoni përpara ushqimit dhe jo si ëmbëlsirë. Ushqimet e pasura me probiotikë duhen konsumuar përpara çdo vakti.

Bananet dhe domatet

Edhe pse as bananet as domatet në të vërtetë nuk përmbajnë probiotikë, ato shkaktojnë shumëfishimin dhe lulëzimin e bak. tereve ekzistuese në sistemin tretës.

Buka integrale Nëse dëshironi të ruani ekuilibrin e florës intestinale, është e nevojshme të kufizoni do. zën e ushqimeve që shkatërrojnë ba.kteret e shëndetshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.