Edhe vet doktorët ha.bitën nga efektet: Vëndojeni këtë përbërës në këmbët tuaja dhe kurrë më nuk do të keni myk në thonjë

Edhe vet doktorët ha.bitën nga efektet: Vëndojeni këtë përbërës në këmbët tuaja dhe kurrë më nuk do të keni myk në thonjë

Një in feksion mykotik është një myk i cili futet në thonjtë e gishtave të dorës, të këmbës apo në lëkurën nën thua, zakonisht përmes një prerje të vogël. Thonjtë e inf ektuar të këmbës zakonisht marrin ngjyrë të bardhë ose të verdhë. Myku ushqehet me keratinën që gjendet në lëkurë.

Mikrosporet që ndërfuten në shtresën e lëkurës, higjena jo e duhur, përdorimi i gjatë i këpucëve, ngrohtësia, lagështia dhe errësira favorizojnë shfaqjen dhe zhvillimin e inf eksionit mykotik. Por pavarësisht kësaj ju mund të kuroni mykun e thonjve edhe në kushte shtëpie:

1.Uthulla e mollës: Uthulla e mollës është një ndër il açet natyrale më të mira për të kuruar mykun e thonjve. Veprimi i saj ac idifikues, i përzier me atë të sodës së bukës lu ftojnë b akteret funginale të thonjve. Mbushni një legen me ujë të vakët. Shtoni 1 gotë uji me thull molle dhe mbani këmbët për afro 15 minuta. Më pas shtoni 5 lugë sodë buke dhe mbajini edhe 15 minuta të tjera . Më pas fshini këmbët me një c opë pambuku. Ky veprim duhet përsëritur dy deri në tre herë në javë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.