Ekskluzive: Serbia i njeh kufijtë e Kosovës, pas 9 vjetësh e pranon këtë gjë!

Ekskluzive: Serbia i njeh kufijtë e Kosovës, pas 9 vjetësh e pranon këtë gjë!

Është dashur që të kalojnë plotë nëntë vite që Serbia të fillojë të respektojë dhe implementojë m arrëveshjen për Menaxhim të Përbashkët të Kufijve e cila ishte nënshkruar në vitin 2011 kur në emër të palës kosovare negocionte Edita Tahiri.

Në kohën e vendosjes së firmave në një m arrëveshje të tillë, pala kosovare kishte d eklaruar se Serbia edhe l igjërisht ka pranuar pavarësinë e Kosovës, derisa nga pala serbe ishte thënë se me nënshkrimin e m arrëveshjes së IBM-së nuk nënkuptohet njohja e Kosovës.

Për fillimin e implementimit të një m arrëveshje të tillë nga Serbia, ka r eaguar qeveria amerikane dhe emisari i Trump për d ialogun, Richard Grenell, të cilët kanë përgëzuar shtetin serb meqë tashmë janë pajtuar që doganierët t’i vendosin në ndërtesën e përbashkët të financuar nga Bashkimi Evropian në pikën kufitare në Merdare të cilës pala serbe megjithatë i referohet si linjë administrative.

Leave a Reply

Your email address will not be published.