Erdogan ‘i sfidon’ të gjithë! Turqia nxjerr super makinën eIektrike

Makina e parë elektrike që ka nxjerrë Turqia shfaqet sfiduese kunddrejt çdo makine tjetër. Prodhuesit deklaruan se ajo do të ketë një jetëgjatësi më të madhe të baterisë sesa konkurrentet e saj. Katoda NMC (Nikel, Mangan, Oksid Kobalt) do të përdoret në bateritë me litium-jon të makinës, e cila optimizon dendësinë e energjisë dhe fuqisë.

Struktura modulare e baterisë mund të përdoret në shumë zona, veçanërisht në ruajtjen e energjisë. Po ashtu thuhet se makinat do të kenë gamë 300/500-kilometra, kurse bateritë e tyre mund të karikohen deri në 80 për qind në më pak se 30 minuta. Në modulet e baterisë të cilat do të mbyllen me mbulim alumini për të siguruar forcë të lartë strukturore do të përdoren qese me dendësi të lartë të energjisë.

Kompania thekson se:

Jetëgjatësia, performanca dhe siguria maksimale e baterisë do të sigurohen me ftohje të lëngshme shumë efikase dhe sistem inovativ të menaxhimit të baterisë.
TOGG nënshkroi marrëveshje të vullnetit të mirë me prodhuesin kryesor botëror të baterive Farasis javën e kaluar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.