Flet Akademiku Francez e thot troç: Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia

Flet Akademiku Francez e thot troç: Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia

Maurice Druon (1918-2009) ishte nipi i shkrimtarit të madh Joseph Kessel. Ai filloi të shkruante për revista letrare në moshën 18 vjeçare.

Mori pjesë në ushtrinë franceze gjatë luf tës së dytë Botërore. Në vitin 1948 mori çmimin “Prix Goncourt” për romanin e tij Les Grandes Familles (Familjet e Mëdha).

Ai u zgjodh si anëtar i Akademisë Franceze më 8 dhj etor 1966, sekretar i saj në vitin 1985, nga ku hoqi dorë më 2007-ën për shkak të moshës. Ishte shumë i njohur për shkrimet e tij shkencore dhe veçanërisht për shtatë romanet e tij historike “Mbretërit e mallkuar” që u bënë dhe filma.

U bë i njohur me thënien për shqiptarët:

“Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në lu ftën e Trojes, të udhehequr nga Akili (në njërën anë) dhe Hektori (në anën tjetër)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *