Gazetarja Franceze habit dynjanë/ Gratë mysIimane të heqin shamitë në nder të mesuesit që humbi jetën

Gazetarja franceze, Elisabeth Levy tha se shamia është uni fo rma e a rm i qve të Francës dhe se gratë myslimane në vend mund t’i heqin ato për disa ditë në nder të mësuesit që iu mor jeta më 16 tetor.

Elisabeth Lévy, l’antigirouette – L’Express

Levy mori pjesë në një de bat në CNEWS lidhur me atë nëse duhet vendosur n dalesë e shamisë në hapësira publike. Ajo pretendoi se shamia është simbol i Islamit politik.

“Shumë myslimanë thonë: Ne jemi Francezë si të tjerët, ne jemi pjesë e komunitetit kombëtar. Për shaminë, e cila është gjithashtu u nifo rma e ar miq ve të Francës, unë jam e befasuar që as edhe një person nuk thotë që në kujtim të Samuel Paty-t, unë heq shaminë duke u treguar e arsyshme për një javë ose disa ditë’”, tha Levy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.