Rrëfimi i çiftit“E ëndërrojmë Amerikën pa ditur çmimin”, rrëfimi i em igrantes së kthyer pas 20 vitesh: Atje isha e kënaqur, këtu jam e

Rrëfimi i çiftit“E ëndërrojmë Amerikën pa ditur çmimin”, rrëfimi i em igrantes së kthyer pas 20 vitesh: Atje isha e kënaqur, këtu jam e

Nga Aneta Mihali Xhiku/ Pas 20 vjet emi grimi, diç kam mësuar për dh imbjet e shpirtit nga vetmia dhe çrrënjosja. Shqiptarët ëndërrojnë Amerikën, pa ditur çmimin emo cional, shëndetsor, familjar, profesional e shoqëror që duhet paguar për komoditetin ekonomik.

Në 4-5 vjet, pjesa dërrmuese e emi grantëve shqiptarë blejnë shtëpi e makina, fëmijët mësojnë në shkolla të mira ku ambicja e trashëguar nga prindët, dalë nga një vend pa mundësi, i nxjerr në krye të klasës.

Nëse ke qenë profesionist në Shqipëri, synon të arrish të paktën në po atë nivel, por kjo kërkon përpjekje titanike që shpejt kthehen në str es. Mundësite të joshin të punosh më shumë, hyn në b orxh që të blesh me të mirën, por e mira s’ka fund, dhe njeriu e gjen veten në qerthull ku harron të u shqejë shpirtin e vet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *