Aplikojeni të bardhën e vezës në ftytyrën para gjumit/ Do mbeteni me gojë hapur nga rezultati në mëngjes

Aplikojeni të bardhën e vezës në ftytyrën para gjumit/ Do mbeteni me gojë hapur nga rezultati në mëngjes

Nëse njerëzit do të ndaheshin në dy grupe, ato do të ishin; njerëzit që pëlqen të hanë më shumë të bardhën e vezës dhe ata që hanë të verdhën e lënë të bardhën e vezës.

Për grupin e dytë nuk kemi dhe lajme aq të mira; sipas studimeve klinike rezulton se e bardha e vezës është pjesa më e shëndetshme. Të bardhat e vezëve janë një ushqim me nivel të ulët kalorik, vetëm 17 kalori, në krahasim me 71 kalori nga një vezë e terë.

E bardha nuk përmban kol esterol ose yndyrë të ngopur, gjë që e bën një ushqim ideal për njerëzit që vuajnë nga së mundjet e zemrës ose di abetit.
Përfitimet shëndetësore të të bardhave të vezëve:

Ulin rrez ikun e sëm undjeve të zemrës

Një e bardhë veze përmban rreth 54 mg k alium, i cili është një elek trolit jetik dhe mineral i lidhur me shëndetin e kockave, shëndetin e zemrës dhe funksionimin e përgjithshëm efektiv të qe lizave dhe o rganeve, sipas Qendrës Mjekësore të Universitetit të Maryland.

Shumë studime kanë gjetur lidhje mes ka liumit dhe uljes se presionit të të gja kut, sepse e bardha e vezës promovon vazodilimin ose zgjerimin e e nëve të gja kut.
Ata që konsumonin 4,069 mg ka lium në ditë ulën rrez ikun e sëm undjes ishemike të zemrës dhe sëm undjeve ka rdiova skulare me 37% dhe 49%, në krahasim me ata që marin 1,793 mg në ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.