Çfar I Tha i Dërguari Allahut Gruas Që Qante Tek Va’rri..?

Çfar I Tha i Dërguari Allahut Gruas Që Qante Tek Va’rri….?

Çka i tha Profeti alejhi selam me gruas që qante tek va’rri?Percillet nga Enes bin Malik se Profeti alejhi selam iu afrua nje gruaje qe po qante prane nje va rri dhe i tha asaj:” Frikesoju Zotit dhe bej durim!” Ajo pa e njohur kush ishte iu pergjigj:” Largohu nga une se ty nuk te ka ndodhur ajo qe me ka ndodhur mua!” Profeti alejhi selam pas ketyre fjaleve u largua nga ajo.Kur te pranishmit e njoftuan se personi qe e keshilloi ishte vete Profeti alejhi selam, ajo nxitoi drejt shtepise se tij per tu shfajesuar dhe nuk gjeti rojtare tek dera, por Profeti alejhi selam i tha:”Durimi i vertete eshte qe ne momentet e para.”(Muslimi)

Dobite e hadithit:

1.Dhembshuria e Profetit alejhi selam, me keshillen qe i dha gruas.
2.Korigjimi i gabimit –promovimi i te mires dhe ndalimit nga e keqja – te gruas nga Profeti alejhi selam, e cila po qante pertej kufijve te lejuar.

3.Mosreagimi i Profetit alejhi selam pas fjaleve te pahijshme te gruas tregon se ai asnjehere nuk hakmerrej per vetveten, por vetem kur cenoheshin kufijte e Allahut.
4.Profeti alejhi selam e justifikoi dhe toleroi gruan per shkak te gjendjes se renduar emocionale te saj.

5.Gruaja iu pergjigj ne ate menyre Profetit alejhi selam, sepse nuk e njohu ate dhe kjo tregon se gabimet qe kryhen nga padituria duhet te tolerohen dhe i padituri te mesohet.

6.Fakti qe gruaja nuk e njohu Profetin alejhi selam tregon thjeshtesine e tij ne veshje, duke mos u dalluar nga sahabet e tjere.
7.Durimi i vertete eshte qe ne momentet e para te veshtiresise, sepse durimi me pas mund te jete thjesht dorezim apo pamundesi e njeriut per te ndryshuar situaten./xhamiambret

Leave a Reply

Your email address will not be published.