Kjo është data kur do të ndërrohet ora..!

Që nga java tjetër, mënyra e llogaritjes së kohës po ndryshon. Natën midis 24 dhe 25 tetorit, akrepat e orës kthehen një orë prapa.

Të Dielën, me 25 Tetor, në orën 3 të mëngjesit, ora kthehet një orë prapa, që do të thotë në vend të orës 3 do të jetë ora 2, kjo do të thotë që do të flemë një orë më shumë.

Në vitet e fundit, në Evropë, si dhe në vend, ekziston një debat publik nëse është e nevojshme të ndalet ndryshimet sezonale të motit nga dimri në verë dhe anasjelltas. Çdo banor i Evropës që shpreson të kryejë rregullimin e kohës dy herë në vit duhet të jetë i durueshëm.

Shumica e vendeve anëtare të BE kanë bërë thirrje për kohë shtesë për të vënë në praktikë heqjen e akrepave të orës pas dimrit, sipas një dokumenti të lëshuar nga presidenca rumune e BE.

Shtetet Anëtare janë në kundërshtim për një numër çështjesh dhe aprovimi i tyre është i nevojshëm që ndryshimi të hyjë në fuqi./transmeton tetova1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *