Korona po bën namin/ MerkeI i fIet botës me dorë në zemër: Ju Iutem rrini në shtëpi

Kancelarja gjermane, Angela Merkel u ka bërë një apel dramatik qytetarëve të vendit të saj. Ajo u ka kërkuar të reduktojnë sa më shumë kontaktet me njerëzit dhe të kuf izojnë udhëtimet.

Brexit: Angela Merkel urges both sides to keep negotiating | News | DW | 16.10.2020

“Takohuni me sa më pak njerëz, nuk ka rëndësi brenda apo jashtë shtëpisë,” tha Merkel.

“Kufizoni udhëtimet që nuk janë esenciale dhe çdo festim që nuk është vërtet shumë i nevojshëm”, tha ajo.

Kancelarja paralajmëroi: “Ju lutem, qëndroni në shtëpi, sa më shumë të jetë e mundur, sa herë të jetë e mundur”.

“Bëjeni këtë për shëndetin tuaj dhe të atyre që mund të shpëtojmë nga sëmundja. Për të siguruar që sistemi ynë shëndetësor nuk do kalojë në kolaps dhe që shkollat e kopshtet të qëndrojnë të hapura. Bëjeni për ekonominë tonë dhe për vendet e punës”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.