Kujdes Nëse Ju Mpihen Duart Dhe Këmbët, Kjo Është Arsyeja

Kujdes Nëse Ju Mpihen Duart Dhe Këmbët, Kjo Është Arsyeja

Shpesh ndiejmë mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash në duar dhe këmbë kur marrim një qëndrim të pakëndshëm.Ky është një fenomen sepse rrjedhja normale e gja’kut është pjesërisht e penguar.Por shkaqet që e përcaktojnë atë mund të jenë të ndryshme dhe ndonjëherë fshehin çrregullime më serioze.Në fakt, nëse shpimi dhe mpirja e ekst’remi teteve ndodh shpesh dhe nuk lidhet me një qëndrim të pakëndshëm, mund të ketë disa arsye.Një nga shkaqet më të zakonshme është osteokondroza e qafës së mitrës.Shkakton ndjesi shpimi gjilpërash në gjymtyrët e sipërme dhe në duar për shkak të kompresimit të pleksuseve nervore për shkak të pranisë së hernies ose proceseve artrosike që prekin rruazat e qafës së mi trës.

Ndjesia e shpimit të gjilpërave mund të jetë e lidhur edhe me skle rozën e shumëfishtë, një sëm’undje neurovegjetative që shkakton shkatërrim dhe humbje të substancës myelin në sistemin nervor qendror.Demelelinimi më shpesh prek disa zona të hem isferave cerebrale, kryesisht ato të prekura nga nervat optikë, cerebellum dhe palca kurrizore.Kjo gjendje zvogëlon ndjeshmërinë e gjymtyrëve dhe sjell ndjesi shpimi gjilpërash dhe mpirjeje.Sindroma e tunelit karpal është një tjetër ankesë e zakonshme.

Ndodh kur nervi mesatar, i cili shtrihet nga parakrahu në bërryl dhe kalon nëpër një rrugëkalim të ngushtë afër kyçit të dorës, i nënshtrohet presionit ose shtypjes, shkruan noa.al. Kjo ndodh si rezultat i proceseve inflamatore që trashësojnë dhe rrisin vetë kalibrin e nervit.Një mpirje gjithashtu mund të fshehë një trombozë venoze.Kjo është për shkak të pranisë së mpiksjes brenda lumenit venoz që pengon rrjedhën normale të qarkullimit të gja’kut që parandalon rrjedhën e oksigjenit në inde.Nëse përveç gërvishtjes së vazhdueshme ju përjetoni dhimbje, gjymtyrë të ftohtë, cianozë periferike, më mirë të konsultoheni me mjekun tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *