l pari i Turqis Erdogan nuk ka të ndalur : Azerbajxhani duhet të vazhdojë lu ftimet me Armeninë

I pari i Turqis Erdogan nuk ka të ndalur : Azerbajxhani duhet të vazhdojë lu ftimet me Armeninë

Rexhep Tajip Erdogan i ka kërkuar Azerbajxhanit që të vazhdojë të ndjekë ofe nsivën në Nagorno-Karabak deri në një përfundim triumfues.

Azerbajxhani ka çli ruar tashmë një te rritor të gjerë. Shpresoj se do të vazhdojë luf timet derisa të gjitha tokat e tij në Karabak të lirohen,”

Presidenti shtoi më tej se Turqia mbështet “Azerbajxhanin miqësor dhe vëllazëror në të gjitha mënyrat e mundshme” dhe do të vazhdojë ta bëjë këtë në të ardhmen.

Më herët, në një intervistë me Globe dhe Mail, kryeministri armen Nikoll Pashinyan tha se dalja e Turqisë nga Kaukazi Jugor do të ishte një ku sht i domosdoshëm për paqen në Karabak.

Në një tjetër intervistë me Le Figaro, Pashinyan tha se Jerevani ka prova se u shtria turke po kontrollonte operacionet u shtarake të Azerbajxhanit në Nagorno-Karabak dhe sugjeroi që Ankaraja të dë bohej nga Organizata për Sigurinë dhe Bashkëpunimin në Evropë

Leave a Reply

Your email address will not be published.