Nëse doni të mos vuani nga së mundjet e zemrës? Hani nga kaq djath për ditë

Nese doni të mos vuani nga së mundjet e zemrës? Hani nga kaq djath për ditë

Një studim i fundit ka zbuluar se njerëzit që hanë sasi të vogla djathi çdo ditë kanë më pak gjasa të preken nga së mundjet e zemrës sesa ata që nuk hanë fare djathë.

Studiuesit holandezë dhe kinezë analizuan bashkë të dhënat nga 15 studime paraprake, duke ndjekur më shumë se 200 mijë pjesëmarrës për një periudhë të paktën 10-vjeçare.

Ata zbuluan se njerëzit që hanë djathë në mënyrë të moderuar, që mund të konsumojnë rreth 40 gramë në ditë, kanë 14 për qind më pak gjasa të preken nga së mundjet e zemrës dhe 10 për qind më pak rr ezik nga at aku ka rdiak.

Megjithatë, eks pertët pa ralajmërojnë se tejkalimi i sasisë së moderuar nuk rrit nivelin e ben efiteve dhe mund të shkaktojë në fakt kushte ne gative shëndetësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *