Nuk ju zë ghumi ? Me këtë truk të thjesht mund të flini për një minutë

Nuk ju zë ghumi ? Me këtë truk të thjesht mund të flini për një minutë

Nëse keni an.kth ose nëse jeni të str.esuar para një ngjarje të rëndësishme, të bini në gjumë mund të jetë një pro.blem. Provoni këtë për të qet.ësuar ne.rvat tuaja dhe për të marrë një pushim të mirë, nëse nuk po mund të flini. Quhet metoda ‘4-7-8’. Kjo është ajo që ju duhet të bëni:

Merrni frymë qetësisht përmes hundës tuaj për 4 sekonda.

Mbani frymën tuaj për 7 sekonda.

Lironi frymën ngadalë nga goja juaj për 8 sekonda.

Si punon

Këtë e kuptova se si funksionon. Kur jeni të st.resuar ose në an.kth, sasia e adre.nalinës në gja.kun tuaj rritet, dhe fry.mëmarrja juaj bëhet më e shpejtë dhe e lehtë.

Ky ushtrim i frymëmarrjes vepron si një lloj qetë.suesi. Ngadalësimi i qëllimshëm i frymëmarrjes në këtë mënyrë detyron ritmin e ze.mrës suaj të ngadalësohet, duke ju bërë të qetë shumë shpejt, është fiziologji e thjeshtë.

Rezultati është se i gjithë trupi juaj relaksohet. Për sa i përket shpejtësisë dhe forcës së efektit fizik që ka, ushtrimi është i ngjashëm me një anes.tezik. U hetua nga mjeku mjekësor i Harvardit, Andrew Weil, i cili zbuloi se metoda ‘4-7-8’ ka qenë e njohur për yoga indiane për disa shekuj.

Ata e përdorin atë gjatë praktikës së meditimit në mënyrë që të arrijnë një gjendje relaksimi të plotë. Prandaj është e sigurt të thuhet se është plotësisht e padë.mshme.

Si mund të jetë e dobishme për ju, konkretisht

Nëse zgjoheni natën vonë, sepse diçka ju shq.etëson, për shembull, do t’ju ndihmojë. E njëjta gjë vlen edhe kur ndjeheni ner.voz përpara një konkursi ose një ngjarje të rëndësishme jetësore. Metoda ‘4-7-8’ është e garantuar për t’ju lejuar të merrni pjesën tjetër që ju nevojitet!

Për efekt më të mirë ju mund të përdorni këtë “il.aç gjumi”: Për të relaksuar mendjen dhe trupin tuaj përpara gjumit, përzieni së bashku

1/4 lugë gjelle mjaltë

1/8 lugë gjelle kripë deti

1 lugë gjelle vaj kokosi

Thjesht mund ta gëll.tisni këtë përzierje ashtu siç është ose ta shtoni në një gotë me ujë të ngrohtë efekti do të ishte i njëjti.

Ky për.bërës jo vetëm që do të ketë një efekt të shkëlqyeshëm në shën.detin tuaj, por gjithashtu do të zvogëlojë pikat e kort.izolit që pen.gojnë aftë.sinë tuaj për të fj.etur dhe zgjuar gjatë natës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.