Nuk kan te ndalur..! Sfidon Macron: Karikaturat e Profetit Muhamed, në muret e qeverisë.

Presidenti francez ka dhënë leje që ndërtesat qeveritare të ndriçohen me skicat e Profetit Muhamed, duke i shpallur luftë radikalizmit islamik, raporton protothema.

Nuk do të ketë tolerancë për fanatizmin islamik ka deklaruar Macron. Në fjalimin e tij në Myros, ai tha se arsyeja e izolimit fetar bazuar në prirjet separatiste, tani duket se është një problem serioz për shoqërinë franceze.

Vendimin e presidentit duket se e mbështesin edhe një pjesë e francezëve të cilët nuk mund të lejojnë më fenomene të tjera siç është vrasja e fundit e profesorit. Presidenti francez analizoi planin e tij, i cili përfshin masat e marra kundër “radikalizimit” ndaj muslimanëve të rinj dhe shtypjes së tendencave separatiste në shoqëri.

Në fakt, ai tashmë ka kryer dëbime masive të islamistëve, në të njëjtën kohë duke mbyllur shoqatat aktive kundër Islamofobisë.

Macron nuk hezitoi të jepte leje që ndërtesat qeveritare në Francë të ndriçoheshin me të njëjtat skica. Të Charlie Hebdo që satirizon Muhamedin dhe që u bë shkaku i prerjes së fundit të profesorit. Gjithçka filloi me ndriçimin e ndërtesave qeveritare në Montpellier që bëri shpejt xhiron e internetit përmes mediave sociale dhe faqeve të internetit.

Nuk është rastësi që presidenti francez u kujdes që të autorizojë kryetarët e bashkive dhe prefektët të bëjnë pjesën e tyre në mbrojtjen e lirive demokratike dhe luftimin e terrorizmit islamik duke u dhënë atyre të drejtën për të mbyllur mensa ku kërkohen menu ose festa “fetare” , të tilla si pishinat, ku gratë mund t’i vizitonin ato vetëm në kohë të caktuara. Tashmë nuk duhet të ketë tolerancë ndaj çdo qyteti francez dhe në çdo aspekt të jetës publike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *