Rrëfimi i birit pas shumë vitesh, ky është amaneti që la Enver Hoxha 9 ditë para se të ndërronte jetë

Rrëfimi i birit pas shumë vitesh, ky është amaneti që la Enver Hoxha 9 ditë para se të ndërronte jetë

Djali i ish diktatorit Enver Hoxha ka rrëfyer amanetin e fundit që i dha babai i tij 9 ditë para se të nderronte jete.

Sokol Hoxha thotë: Nuk di ta them me saktësi. Ndoshta për zgjedhjet e drejta që kisha bërë në jetë, gjë që ma ka thënë disa herë. Më vjen keq që nuk i jam hapur, madje kur ai më është hapur, unë i jam mbyllur”.

Po ashtu, Sokoli thotë se Enveri kishte pikë të dobët nusen e tij, Lilianën dhe kjo gjë kishte shkaktuar shqetësim në familjen Hoxha.

Ai thotë: Vërtet e ka pasur pikë të dobët. Këtë e them jo se është gruaja ime, por ai ma ka theksuar disa herë. Ndoshta se Liliana ishte vajzë populli me cilësitë e veta që ai ia vlerë sonte aq shumë, si ndjeshmëria, idealizmi dhe mospajtimi me padrejtësitë”.

Sokoli tregon amanetin qe i la Enveri 9 ditë para se te v diste. Sokoli thotë: Tetë apo 9 ditë para se të v di ste, amaneti i tij ishte të ruheshim dhe sidomos të ruaja Lilianën. Ma ka thënë troç: “Ruajuni dhe sidomos ruaj Lilianën”.

Pyetur se “Cdo të thoshte me ruajunin”?, ai pergjigjet: Siç kishte kuptuar qëllimin kundër atij vetë muajt e fundit të jetës, kishte kuptuar sidomos qëllimin kundër nesh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *