ShkeIzen Gashi: “Isa BoIetini ishte mercenar, po shqiptarët e bën patriot

Shkelzen Gashi: “Isa Boletini ishte mercenar, po shqiptarët e bën patriot
Studiuesi i historisë dhe njohës i rrethanave historike, Shkëlzen Gashi thotë se Isa Boletini sipas asaj që është shkruar dhe thënë për më shumë se 100 vjet del figurë tragjik-komike.

“Thënë më se buti ai del të jetë figurë tragjik-komike, kurse thënë më së ashpëri, del mercenar. Atij i mungon konsistenca. Isa Boletini, por edhe Azem Bejta janë model të politikanëve të sotëm, të cilët krejt çka kanë bërë ka qenë pasurimi i tyre”, ka thënë Gashi në Klan Kosova, transmeton Indeksonline.

Sipas tij, duhet gjetur dokumente si në arkivat osmane, austro-hungareze, serbe, etj., në mënyrë që të bëhet një pasqyrim më real për veprimtarinë e tij.

Ai nuk e ka mohuar se Boletini ka qenë trim dhe luftëtar i madh, por më shumë ka luftuar për interesa personale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.