ZbuIohen Monedhat E Mbretit AngIez Mbi Të Cilat Shkruhej “Nuk Ka Zot Qe Meriton Adhurimin Përvec Allahut” (FOTO)

ZbuIohen Monedhat E Mbretit AngIez Mbi Të Cilat Shkruhej “Nuk Ka Zot Qe Meriton Adhurimin Përvec Allahut” (FOTO)

Zbulohen monedhat e mbretit anglez mbi të cilat shkruhej“Nuk ka Zot përvec Allahut” (FOTO)Një mbret mesjetar në Britani kishte prodhuar monedha të arta me fjalë arabe, mbi të cilat shkruante “Nuk ka Zot përpos Allahut”, shkruan Daily Star.Mbreti Offa i Mercias kishte sunduar nga vitet 757 deri më 796, dhe gjatë asaj kohe kishte prodhuar monedha të arit përfshirë këtu edhe emrin e tij si dhe deklaratën e besimit Islam

Ai konsiderohej si njëri nga mbretërit më të fuqishëm anglo-sakson, para Alfredit të Madh për faktin se sundimi i tij shtrihej edhe jashtë territorit të Mercias, deri te mbretëria në Kent, Sussex dhe Wessex.Ky sundues i krishterë bënte tregti nëpër Evropë dhe Mesdhe, përfshirë këtu Spanjën që asokohe kontrollohej nga myslimanët. Kurse Dr. Alison Hudson, bashkë-murator i ekspozitës në bibliotekën britanike, ka deklaruar se personi që i kishte bërë këto monedha duket qartë se nuk e kishte kuptuar arabishten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.