Pr. Rezart Prifti Thotë Se Shqiptarët Janë Popull Shumë De Mbel Dhe Se Nuk Dinë Të Bëjnë Asgjë

Pr. Rezart Prifti Thotë Se Shqiptarët Janë Popull Shumë De Mbel Dhe Se Nuk Dinë Të Bëjnë Asgjë

Pedagogu Rezart Prifti i ftuar në emisionin “Shqipëria Live” është shprehur se shqiptarët nuk kanë kulturë pune, lidhur me dembelizmin e moshës së punës në vend.
Ai thotë se kur të rinjtë shkojnë të kërkojnë punë thonë se kam diplomën duke u krenuar me të, nuk thonë që unë di të bëj diçka.

“Kri za jonë kulturore ka të bëjë me kulturën e punës, kemi shumë pro bleme me këtë, ka një disbalancë mes reales dhe pritshmërisë. Kanë nisur universitetet një projekt, por ne nuk japim edukim që nga shkolla e mesme e deri tek e lartë. Se kur vjen tregon diplomën, në Shqipëri vijnë e thonë unë kam diplomën e jo që di të bëj diçka, ajo nuk ia vlen fare meqë ra llafi”, u shpreh ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *