Pas 130 Vitesh Në Turqi Pasardhësit Kthehen Në Shqipëri: Duam Të Gjejmë Të Afërmit Tanë!

Pas 130 Vitesh Në Turqi Pasardhësit Kthehen Në Shqipëri: Duam Të Gjejmë Të Afërmit Tanë!

Një familje e cila ndodhet në Turqi, me prejardhje 130 vjeçare shqiptare, kërkon të afërmit e tyre që kanë mbetur para shumë vitesh në Kosovë.

Emisioni ‘’Shqiptarët e Turqisë” , iu ka ndihmuar për ti gjetur rrënjët e tyre në Kosovë.

Engini i lindur me familje dhe i rritur në Turqi, rrëfen se gjyshi i tij ka shkuar në Turqi që nga viti 1923, dhe që nga ajo kohë nuk kanë pasur asnjë kontakt me të afërmit e tjerë që kanë mbetur në Kosovë.

Ai kërkon të afërmit e tij që i kanë ngelur në Kosovë, thot se gjyshi i tij ka qenë një kryëplak ne fshatin në të cilin kanë banuar në Podujevë të Kosovës. Atje i kanë ngelur të afërmit e tjerë, andaj Emisioni “Shqiparët e Turqisë”, e ka marrë këtë iniciativ për ti ndihmuar kësaj familje për ti gjëtur rrënjet e tyre shqipatre në Kosovë.

Për më shumë rreth kësaj ngjarje ndiqeni videone plotë:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *