Bota Në AIarm, CiIa Është Sèm’un’dja Që Po Rrèzikòn Fëmijët..! Kujdes Prinder..!

Bota Në Alarm, Cila Është Sèmundja Që Po Rrèzikòn Fëmijët

Bota në alarm, cila është sèmundja që po rrèzikòn fëmijët

Mjekët në të gjithë botën kanë raportuar raste të reja të një sindromi të rrallë, por potencialisht vd’ekjep,rurës inflamator tek fëmijët që duket se është i lidhur me infeksionet e kor.onavir’usit.

Sipas mediave të huaja, rreth 100 raste të sëmundjes së pazakontë janë shfaqur në të paktën gjashtë vende, dhe mjekët në Britani të Madhe, SHBA, Francë, Itali, Spanjë dhe Zvicër raportojnë që janë duke e hetuar sëmundjen.

Rastet e para dolën në pah këtë javë kur Shërbimi Kombëtar i Shëndetit në Britani të Madhe, paralajmëroi mjekët për një numër të fëmijëve që u pranuan në njësi të kujdesit intensiv, me një gjendje toksike të papritur dhe një sëmundje e njohur si Kaëasaki, çrregullim inflamator që prek enën e gjakut, zemrën dhe organet e tjera. Deri më tani 19 fëmijë janë prekur në Britani të Madhe, mirëpo, nuk ka asnjë të vd’ekr.

Ministri francez i shëndetësisë, Olivier Veran, tha të mërkurën se vendi ka pranuar disa fëmijë me inflamacion në zemër dhe ndërsa nuk kishte prova të mjaftueshme për të vërtetuar lidhjen me koronavirusin. Mirëpo, ai tha se rastet po merreshin shumë seriozisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *