Këto janë 6 ndryshime që i ndodhin trupit tuaj gjatë dushit, kur qëndroni më tepër seç duhet

Këto janë 6 ndryshime që i ndodhin trupit tuaj gjatë dushit, kur qëndroni më tepër seç duhet

Për arsye të ndryshme, ndonjëherë rrimë në dush më shumë sesa duhet. Pra qendrojmë përafërisht më shumë se 40 minuta. Studimet tregojnë se kjo është diçka e dëmshme. Uji i tepërt mund të dëmtojë lëkurën tuaj, flokët por edhe pjesët e brendshme të organizmit.

Nëse shpenzoni 20 minuta në ditë në dush kjo barazohet me rreth dy vite të jetës suaj. Imagjinoni më shumë…

Edhe specialistët e ndryshëm kanë dalë në përfundimin se më pak sapun, shampoo, deodorant ju siguronë një lëkurë më elastike dhe me shkëlqim.

Sigurisht dushi është një pjesë e rëndësishme e higjienës sonë personale dhe kurrsesi nuk duhet ta anashkaloni. Në fillim, ju mund të keni flokë dhe lëkurë të yndyrshme. Megjithatë, kjo mund të jetë rezultat i drejtpërdrejtë i rutinë tuaj të mëparshëme, agresive të dushit. Era e trupit është rezultat i baktereve që ushqejnë sekrecionet nga djersa dhe gjëndrat dhjamore.

Në mënyrë të përmbledhur, ja cilat janë rrjedhojat e një dushi të zgjatur në kohë:

Than flokët
I heq shkëlqimin
Pengon rritjen e shpejtë të flokëve
Heq yndyrën natyrale të flokëve
Dehidraton lëkurën
Heq mikrobet e domosdoshme për lëkurën tuaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *