E Tërë Bota E Zh Ytur Në Kr Izë, Por Elon Musk Vetëm Pasurohet, Kalon Edhe Bill Gatesin

E Tërë Bota E Zh Ytur Në Kr Izë, Por Elon Musk Vetëm Pasurohet, Kalon Edhe Bill Gatesin

Një vit më parë, më 22 në ntor, Elon Musk “dështoi” në prezantimin e makinës së tij të re “Cybertruck” nga kompania Tesla, duke i thyer xhamat në tentativë për të provuar fo rtësinë e saj.

Lajmi bëri xhiron e botës dhe kompania humbi më shumë se 700 milionë dollarë, por nëse keni menduar se ky fakt do ta dë mtonte financiarisht Elon Musk, ga boheni. Një vit më pas, kur bota është e zhytur në krizë, si pasojë e pa ndemisë së ko ronavirusit, 49-vjeçari me origjinë nga Afrika e Jugut e ka shumëfishuar pasurinë e tij dhe tashmë është personi i dytë më i pasur në botë, duke kaluar edhe Bill Gates, vetëm pak javë pasi kishte kaluar edhe Mark Zuckerberg. Aktualisht, vetëm themeluesi i Amazon, Jeff Bezos, qëndron para tij në renditjen e më të pasurve në botë.

Në fillim të këtij viti, Musk renditjen në vendin e 35-të, por pasuria e tij u rrit ndjeshëm pasi kompania Tesla u bë pjesë e S&P 500.
Sipas “Bloomberg”, pasuria neto e 49-vjeçarit u rrit me 7,2 miliardë dollarë, duke shkuar në 127,9 miliardë, pas rritjes së aksioneve të Tesla-s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.