Meqënëse Është Edhe Sezoni I Tyre : Mësoni Disa Nga ProbIemet Që Shërojnë Hurmat, Do Të Mbeteni Pa FjaIë

Meqënëse është edhe sezoni i tyre : Mësoni disa nga problemet që shërojnë Hurmat, do të mbeteni pa fjalë
Ato janë kosideruar si fruti më i mirë i kësaj stine, por është mirë të dimë edhe disa prej vlerave ushqyese të hurmave në shëndetin tonë. Ato rriten në pemën e quajtur Kaki dhe e kanë origjinën nga kontinenti aziatik. Shpesh janë quajtur edhe “Pema e paqes” për shkak të mbijetesës së bombës në Nagasaki.

Më poshtë do të mund të lexoni disa nga vetitë pozitive të hurmave në organizmin tonë:Ndihmojnë në tretje dhe në jashtëq itjeNë fakt, hurmat kanë aftësi shumë të mira laksative dhe ndihmojnë në jashtëq itje për shkak të përmbajtjes së lartë të tyre në fibra, por nëse ato konsumohen të papjekura mirë, pra të pasura me taninë, ato janë të dëmshme dhe e dëmtojnë këtë proces.

Nëse konsumohen të pjekura, ato mund të jenë një kurë mjaft efektive në trajtimin e konstip acionit.Forcojnë imunitetin dhe sigurojnë energji për organizminHurmat janë të pasura me vitaminë C, e cila njihet për vetitë e saj në mbrojtjen e imunitetit. Nga ana tjetër, ato përmbajnë sasi të lartë uji, sheqeri, vitaminash dhe mineralesh. Sasia e lartë e karbohidrateve tek hurmat i bën ato të dobishme në përfitimin e energjive të nevojshme për organizmin.

Lu. fton aneminë Në fakt, nuk ka studime të mirëfillta mbi këtë efekt, por thuhet se hurmat mund të stimulojnë eritropoezën (prodhimin e rruazave të kuqe të gja. kut), si dhe prodhimin e hemoglobinës në sajë të shtimit të përthithjes së hekurit në zorrë përmes ushqimeve, duke çuar kështu në përmirësimin e shkallës së anemisë.Lu ftojnë lodhjen, st resin dhe sëm. undjet kardiova skulareËshtë parë se hurmat kanë efekte pozitive në përmirësimin e lodhjes dhe st. resit psikologjik.

Rrjedhimisht, si pasojë e efekteve të tilla pozitive, mendohet se ato ndihmojnë edhe në përmirësimin e sëm. undjeve kardiova skulare, në të cilat njihet se një nga faktorët shkaktarë është edhe st. resi.Reduktimi i tij ka çuar në reduktimin edhe të sëm. undjeve kardiova skulare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *