Hapin v.ar’rin e pasanikes, shokohen me ato që gjejnë brenda..!

Hapin v.ar’rin e pasanikes, shokohen me ato që gjejnë brenda..!

Hapin v.ar’rin e pasanikes, shokohen me ato që gjejnë brenda..!
Një kurorë magjepsëse me tetë gjethe ari. Kjo quhet një thesar i çmuar dhe është zbuluar në varrin e një princeshe të lashtë.

Ajo thuhet se ka qenë nga Krimea, e besohet se daton në kohën e Krishtit. Arkeologët thonë se gruaja e pasur ka jetuar në shekullin e parë.

Princesha ishte zbukuruar me stoli prej ari për në jetën e përtejme. Në varr u gjetën gjithashtu dy pllaka floriri për sytë, të cilat ishin pozicionuar në gjoksin e saj, një detaj që ka çuditur arkeologët.

Në total, sipas “Mirror”, në varr u gjetën 140 sende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.