Ja Kur Do Kthehet “Jeta Normale”? Shkencëtari Britanik Ka Një Përgjigje

Ja Kur Do Kthehet “Jeta Normale”? Shkencëtari Britanik Ka Një Përgjigje

Profesor Robin Shattock, një shkencëtar i cili po udhëheq një nga betejat britanike për vaksinën kundër C OVID, pa ralajmëroi se “gjërat në Mbretërinë e Bashkuar nuk do të kthehen në normalitet”, të paktën deri në verën e 2021.
Me jetesë normale, profesori nënkupton jetën pa masa kufizuese, b llokim, distancë dhe maska.
Shattock, i cili po punon për trajtimin në Imperial College të Londrës, ka shprehur shpresë se bota do të fillojë përdorimin e va ksinës në fillim të vitit të ardhshëm.

“Unë pres që popullatat e prekshme të va ksinohen në gjysmën e parë të vitit të ardhshëm dhe, nëse kemi një verë si kjo – me infeksione të reja në rënie – do të jetë një kohë kur jeta ngadalë do të fillojë të kthehet në normalitet”, tha ai për The Independent.
Profesori shpjegoi “hapat e parë” për të dalë nga pa ndemia, e cila varet nga va ksinimi i grupeve të rre zikut në popullatë, përfshirë stafet shëndetësore dhe të moshuarit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.