Ja Testamenti I Aleksandrit Të Madh Që Tr Onditi Greqinë Dhe Maqedoninë Jam Ilir…

Ja Testamenti I Aleksandrit Të Madh Që Tr Onditi Greqinë Dhe Maqedoninë Jam Ilir…

Bëhet fjalë për Aleksandrin e Madh, mbase figura më e shquar stratege dhe perandorake që ka njohur bota. Por ajo që diskutohet sot në Ballkan dhe më gjërë, është origjina e tij.

Studiuesja e shquar italiane Lucia Nadin ka zbuluar ‘testamentin’ e Aleksandrit të Madh në të cilin ai i drejtohet popullit të Shkodrës duke ju dhënë atyre një territor në administrim si dhe duke ju drejtuar me fjalën se ai është “pinjoll i farës së ilirëve”.
Dokumenti është publikuar nga studiuesja italiane e cila ka bërë një hulumtim shkencor për Aleksandrin e Madh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *