Molla Japoneze. Do Habiteni Me Vetite Shëruese Qe i Posedon Ky Frut..!

Molla Japoneze. Do Habiteni Me Vetite Shëruese Qe i Posedon Ky Frut..!

Fruti i freskët dhe lëngu i tij janë jashtëzakonisht shërues për problemet e tretjes si: kapsllëku, pezmatimi i zorrëve, hemorroide dhe sëmundje të ndryshme të stomakut si tretja e tretjes dhe gastroenteriti.

Përveç çrregullimeve të tretjes, është gjithashtu i dobishëm për rregullimin e presionit të gjakut, sëmundjeve të mëlçisë dhe të tëmthit, për forcimin e imunitetit dhe sistemit nervor sepse ka një efekt qetësues.

Molla japoneze mund të përdoret për qëllime medicinale dhe në mënyra të tjera përveç si një frut dhe lëng i freskët. Fruti i qëruar që u la në diell, do të zbardhet brenda natës dhe do të marrë veti të reja shëruese.

Më pas mund të përdoret në luftën kundër parazitëve të ndryshëm në zorrë, për të trajtuar kollën dhe temperaturat e larta të trupit, dhe gjithashtu si një mjet për të ndaluar gjakderdhjen.

Fruti i mollës japoneze mund të përdoret gjithashtu për të pjekur raki shumë aromatike. Frutat e thata janë një ushqim i mirë dimëror me vlera të larta ushqyese, dhe farat e tij mund të përdoren edhe si zëvendësim të kafesë, nëse skuqet dhe bluhet siç bëhet me kafen e zakonshme.

Edhe fleta e mollës japoneze mund të përdoret për shkak të vetive të saj për kontakt me indet, dhe lëvorja e tharë mund të shërbejë si ëmbëlsues në pjata dhe pije të ndryshme.

Përdoret gjithashtu në kozmetikë sepse një maskë e shkëlqyeshme për fytyrën mund të aplikohet nga indi i brendshëm i frutave, i cili pastron dhe freskon lëkurën. Në gatim përdoret më shpesh si përbërës në ëmbëlsira, kremra dhe ëmbëlsira të ndryshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.