Makaron l Vë Kushtet Myslimanëve: O Pranoni Kartën Tonë Europiane O Shkoni Dhe….

Makaron l Vë Kushtet Myslimanëve: O Pranoni Kartën Tonë Europiane O Shkoni Dhe….

Presidenti francez Emmanuel Macron u ka kërkuar udhëheqësve myslimanë të pranojnë “kartën e vlerave Republikane” si pjesë e një god itj eje të gjerë ndaj islamit ra dik al. Shefi i Elizesë i dha Këshillit Francez të Besimit Mysliman (CFCM) një u lt imatum 15-ditor për të pranuar kartën në fjalë.Atij do t’i duhet të pohojë se Islami është fe dhe jo lëvizje politike, dhe të ndalojë “ndërhyrjen e huaj” në grupet myslimane. Lëvizja e Macronit pa son tre s ulme të dy shuara si islamike brenda më pak se një muaji. Ai e ka mbrojtur më fo rcë laicizmin francez pas s ul meve,

Mësohet se Macron ka pasur një takim me ministrin e brendshëm, Gérald Darmanin dhe tetë drejtues të Këshillit Mysliman në pallatin Élysée. “Dy parime do të shkruhen e zezë mbi të bardhë. Re fuzimi i Islamit politik dhe çdo ndërhyrje e huaj,” thanë burimë pranë takimit për gazetën Le Parisien. Përfaqësuesit myslimane kanë rënë dakort ndërkohë për krijimin e një Këshilli Kombëtar të Imamëve, një organizëm që do t`i pasjijë ata me akreditim zyrtar, i cili mund të tërhiqet nëse shkelet një kod etik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.