Normaliteti / Si Dhe Kur Do Të Jetë Fundi I Pan Demisë? Ja Çfarë Na Mëson Historia Dhe Ku Mund Te Largohet

Normaliteti / Si Dhe Kur Do Të Jetë Fundi I Pan Demisë? Ja Çfarë Na Mëson Historia Dhe Ku Mund Te Largohet

Ekspertët e shëndetit publik në të gjithë botën kanë përdorur modele matematikore për të pa rashikuar të ardhmen se kur do te largohet co vidi pasi te gjithe duan nje jete te sigurt dhe larg se mundjeve.

Epi demiologët theksojnë se “modelet matematikore nuk janë sfera magjike”, madje edhe metodat më të sofistikuara, të tilla si kombinimi i pa rashikimeve ose përdorimi i aplikacioneve të inteligjencës artificiale, nuk mund të zbulojnë domosdoshmërisht se kur do të përfundojë pan demia.

Historiani Nükh.et Varlik, një profesor i asociuar i historisë në Universitetin e Karolinës së Jugut në Shtetet e Bashkuara i specializuar në studimin e sëmu ndjeve in fektive dhe shën.detit publik, sugjeron që të kthejmë sytë nga e kaluara.

“Zbuloni të ardhmen duke parë mbrapa dhe shikoni se çfarë çoi në fundin e pa ndemive në të kaluarën”, thotë ajo.
Besojme se ky vi rus do ta kete fundit ne 2021 pas daljes se va ksinen dhe imunizimit te njerezve.

Ndaj duhet te bejm durim dhe disa muaj dhe shpresojme qe cdo gje te shkoje mire.
Mos harroni te ruani distancimin social te mbani masken dhe te lani duart sa me shpesh.

Leave a Reply

Your email address will not be published.