Nuk mjafton thjesht futja e hudhrës në mjaltë. Eliksiri për imunitet bëhet ne kete forme dhe zgjat 1 muaj..!

Nuk mjafton thjesht futja e hudhrës në mjaltë. Eliksiri për imunitet bëhet ne kete forme dhe zgjat 1 muaj..!

Nuk mjafton thjesht futja e hudhrës në mjaltë. Eliksiri për imunitet bëhet ne kete forme dhe zgjat 1 muaj..!

“Nuk mjafton thjesht të futni hudhër ne mjaltë, eliksiri i imunitetit do të jetë gati brenda një muaji”, këshillon mjeku. Çfarë duhet të dini?

Hudhra në trupin tonë mban nivelet normale të presionit të gjakut, përmirëson funksionin e zemrës, trajton infeksionet e kërpudhave, por gjithashtu rrit sistemin imunitar dhe na mbron nga ftohjet dhe teshtitjet.

Të gjithë e dimë që hudhra është më e fuqishme kur është e freskët. Përbërësi kryesor që e bën atë aq të dobishëm është alicina.

Fatkeqësisht, për shkak të përbërësit të saj, hudhra ka atë aromë karakteristike që qëndron në trup për një kohë të gjatë dhe për shkak të saj e përdorim atë shumë më rrallë sesa duhej.

Nuk është shumë e këndshme të përtypni hudhër të papërpunuar. Pra, le ta përzieni atë me mjaltë.

RECETA
Vendosni një kokër hudhër të pastruar në një kavanoz 200 ml dhe htupeni secilin thelb veç e veç për të aktivizuar alicinën.

Hidhni mjaltë, mbyllni kavanozin mirë dhe lëreni në një vend me diell, por jo shumë të nxehtë, për një periudhë prej një muaji.

Pas kësaj periudhe mjalti juaj do të pasurohet me përbërësit shërues të hudhrës dhe gati për konsum. Merrni një lugë gjelle çdo mëngjes për të rritur imunitetin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.