Mos u trishto! Allahu nuk i mbyll një derë robit të tij pa i hapur dy të tjera…!

Mos u trishto! Ai Zoti yt nuk i mbyll një derë robit të tij pa i hapur dy të tjera. ndaj bej durim

Mos u trishto! Allahu nuk i mbyll një derë robit të tij pa i hapur dy të tjera…!
Mos u pikëllo, por lexoji këto rregulla që përmbajnë lumturinë

1 – Dije se nëse nuk jeton Brenda kufijve të ditës sate, shpejt do të të shpërndahet mendja dhe do t`I tejkalosh caqet. Kjo do të thotë që nëse zgjohesh në mëngjes, mos e prit mbrëmjen dhe nëse është mbrëmje mo sprit mëngjesin.
2 – Harroje të d…jeshmen me gjithë cka pate, mos mbaj mërzin e asaj që kaloi, se është marrëzi.

3 – Mos u preokupo për ardhmërinë se ajo I takon botës së panjohur, deri sa të të trokas në derë mos mendo për të.
4 – Mos u dridh nga kritikat, por qëndro I paluhatshëm, dije se kritika peshon sa vlera jote.
5 – Të besosh në Zotin e Madhëruar dhe të veprosh punë të mira është kënaqësia më e madhe e kësaj jete.

6 – Kush dëshiron stabilizim, qetësi e pushim shpirtëror, le t`I përmbahet të përmendurit e Allahut xh.sh.
7 – Dije se cdo gjë që ndodh është e caktuar nga Allahu xh.sh
8 – Mos prit falënderim prej askujt.

9 – Mësoje shpirtin të ballafaqohet me fatkeqësitë.
10 – Ndoshta kjo që të ndodhi është më e dobishme për ty.
11 – Cdo caktim për besimtarin është I dobishëm për të.

12 – Shikoji të mirat që të dha Allahu xh.sh , pastaj falënderoje Atë.
13 – Ajo që ti posedon është më e vlefshme se gjithcka që kanë njerëzit.
14 – Prej një ore në orën tjetër, prite rrugëdaljen.

Per me shume ndjek videon ne vazhdim..

Leave a Reply

Your email address will not be published.