Presidenti i ri / Biden Kishte Ç Mendur Vuçiqin Me Këtë Veprim Në Beograd

Presidenti i ri / Biden Kishte Ç Mendur Vuçiqin Me Këtë Veprim Në Beograd

Presidenti i ri / Biden Kishte Ç Mendur Vuçiqin Me Këtë Veprim Në Beograd

Biden nuk e kishte respektuar flamurin serb në pritjen ceremoniale në Beograd
Presidenti i zgjedhur i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, gjatë vizitës së fundit në Beograd, në pritjen ceremoniale, në parakalimin para gardës kombëtare, nuk ishte përkulur para flamurit serb.
Ky veprim i Biden, që atë kohë ishte zëvendës president, kishte ngjallur reagime të mëdha tek mediat serbe.

Ndërkaq, udhëheqësit e protokollit në Ministrinë e Jashtme të Serbisë, në një de klaratë kanë thënë se është obligim që pas himnit të flamurit, pas kalimit nëpër tepihun e kuq para gardës us htarake të Serbisë, të ndalet para flamurit serb dhe kërkohet që ta përkul kokën.
Në rastin e Biden-it, ai vetëm ka kaluar, ndërsa kryeministri i Serbisë është ndalur për ta respektuar këtë flamur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *