Presidenti i USA Joe Biden Pasi Fitoi Ka Disa Fjalë Për Albin Kurtin Dhe Shqiptarët Që E Ndihmuan

Presidenti i USA Joe Biden Pasi Fitoi Ka Disa Fjalë Për Albin Kurtin Dhe Shqiptarët Që E Ndihmuan

Presidenti i USA Joe Biden Pasi Fitoi Ka Disa Fjalë Për Albin Kurtin Dhe Shqiptarët Që E Ndihmuan

Para fushatës aktuale për president ai lëshoi një de klaratë lidhur me vizionin e tij të marrëdhënieve të SHBA me Shqipërinë dhe Kosovën. Biden tha se ai do të insistojë që të vendoset drejtësi për kr imet e lu ftës në Kosovë, vendosjen e trupave ush tarake sipas interesave të sigurisë së SHBA dhe se do të kërkojë nga BE garantimin e liberalizimit të vizave me Kosovën.

“Unë do të vazhdoj që me secilën fibër në qënien time që SHBA-ja të jetë e përfshirë dhe të ketë trupa të cilët mund të gjuajnë dhe të vr asin për të mbrojtur të drejtat e shqiptarëve kudo që jetojnë në Ballkan”. “Duhet të qëndrojmë deri sa puna të ketë mbaruar. Ja ta definoj çdo të thotë ajo. Definicioni i punës së mbaruar është të ketë rritje të dukshme të institucioneve demokratike duke përfshirë Kosovën, Maqedoninë, Shqipërinë, një Shqipëri të lirë dhe drejtë të zgjedhur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.