Sa çel e mbyll sytë mund të bëheni të pasur / Një Kiliogramë Nga Kjo Bimë Që Rritet Në Shqipëri Kushton 3 Mijë Euro

Sa çel e mbyll sytë mund të bëheni të pasur / Një Kiliogramë Nga Kjo Bimë Që Rritet Në Shqipëri Kushton 3 Mijë Euro

Rreth 3.000 euro për një kilogram tartuf dhe në Shqipëri kjo kërpudhë e rrallë rritet gjerësisht.
Tartufi shqiptar është shumë i ngjashëm me kushëririn e tij francez, por ato kushtojnë shumë më pak. Aq me vlerë është tartufi i bardhë saqë është i kuotuar edhe në bursë, ku çmimet fillojnë nga 300 n
ë 1000 Euro. Tartufi është një lloj kërpudhe që rritet në rrënjët e lisit, blirit, pishës dhe shelgut të e gër.
Zakonisht ai rritet në tokë ranore dhe nuk ka as rrënjë, as gjethe, as degë. Kjo specie është në formën e zhardhokut dhe e merr ushqimin nga rrënjët e bimëve të tjera. Ai thith prej rrënjëve kripëra minerale, të cilat janë pikërisht ato që e bëjnë kaq të kërkuar dhe të çmuar këtë specie të rrallë. Në natyrë gjenden disa lloje tartufi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.