Si ka mundësi !! I Pushoi Zemra 6 Orë, Po U Zgjua: Do Jetoj Duke Qeshur Tani!

Si ka mundësi !! I Pushoi Zemra 6 Orë, Po U Zgjua: Do Jetoj Duke Qeshur Tani!

Një mësuese 34-vjeçare nga Britania, e quajtur Audrey Schoema, gjatë një eskursioni në Pirenej, në Spanjë, është go dit ur nga hipot er mia dhe zemra e saj ka pushuar së rrahuri për plot 6 orë, shkruan ‘Daily Mail’.Kur ajo ka mbërritur në një sp it al të Barcelonës shenjat e jetës i ishin zvogëluar drejt zeros dhe temperatura e trupit kishte mbërritur në 18 gradë.

Audrey Schoema është rin gja llur falë ndihmës së mjekëve të cilët kanë bërë të pamu ndë rën për ta rikt hyer në jetë. Në një garë ku nd ër kohës, profesionistët e kujdesit shëndetësor përdorën qarkullimin ekstrakorporal (Ecmo), një teknikë që ‘mban gjallë’ funksionet jetësore duke rritur oksigjenimin e gjakut, duke zvogëluar vlerat e dioksidit të karbonit në gj a k, duke rritur ‘prodhimin’ kardiak dhe duke vepruar në temperaturën e trupit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *