Specialisti i njohur Gastrolog: Largoni gazrat dhe kilet e teperta duke ngrene kete ushqim

Specialisti i njohur Gastrolog: Largoni gazrat dhe kilet e teperta duke ngrene kete ushqim

Mënyra e shpejtë e jetës dhe ushqimi jo i drejtë kanë rezultuar që kjo gjendje të marrë hov

Pro. blemi me zorrët shkakton dobësim të imunitetit dhe shumë vështirësi të tjera, thotë doktori Kenneth Brown.

Qe se në çfarë mënyre do t’i mbani të shëndetshme zorrët tuaja:

Ushqimi gjithmonë është il. açi më i mirë

Çdo gjë që fusim në organizmin tonë në një mënyrë ndikon në organizmin tonë. Doktori këshillon leximin e kujdesshëm të deklaratës në ambalazh dhe zgjedhjen e artikujve sa më natyralë.

Pemët e gjelbra dhe perimet, si edhe bananet, kanë një sasi të madhe përparësish për zorrët.

Zgjidhni fibrat e përshtatshëm

Fibrat ndahen në dy grupe, të tretshme dhe të patretshme. Fibrat e tretshme gjenden në fasule, bizele, fara liri, pemë me kokrra, mollë dhe ato në të vërtetë ngadalësojnë tretjen.

Zgjedhje më e mirë gjithmonë janë fibrat e patretshme të cilat gjenden në arra, drithëra dhe në kokrra të plota, fara dhe oriz.

Flavanoidet janë aleatët më të mirë

Flavonoidet pemëve u japin ngjyrën, por janë shumë të dobishme për tretje, sepse veprojnë si antioksidantë.

Përqendrimi më i madh i flavonodeve gjendet në sallatën e gjelbër, qepë dhe patate të ëmbël.

Zvogëloni str. esin

Kur jemi nën st. res tajitim thartirë të tepërt të lukthit e cila shkakton pengesa. Aktiviteti fizik është i shkëlqyeshëm për elim. inimin e tendosjes. Gjumi cilësor është i obligueshëm.

Gjumi vërtetë është shërues

Nëse jeni të çlodhur, problemet me zorrët do t’ju anashkalojnë. Ëmbëltuesit artificialë krijojnë pengesa serioze dhe janë shkaktarët kryesorë të diarresë, sepse organizmi nuk është në gjendje t’i tretë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *