Sportisti i njohur Ibrahimoviç Me Origjinë SHQIPTARE, E ZBULON Gazeta E Madhe BRITANIKE (FOTO)

Sportisti i njohur Ibrahimoviç Me Origjinë SHQIPTARE, E ZBULON Gazeta E Madhe BRITANIKE (FOTO)

Futbollisti i fa mshëm suedez Zlatan Ibrahimoviç është me origjinë shqiptare, dhe ndihet krenar për “rrënjët ballkanike”.

Ylli i Milanit ka postuar në In stagram një fotografi kur ishte fëmijë, mesa duket krah gjyshit të tij, ndërsa shkruan “rrënjë ballkanike”.

Por gazeta e famshme britanike “The Sun” thotë se ndër të tjera Ibrahimoviç ka edhe origjinë shqiptare.

Ibrahimoviç ka origjinë boshnjake dhe kroate. Babai i tij është Shefik Ibrahimoviç, një my sliman nga bosnja. Ndërsa mamaja, Jurka është k atolike nga Kroacia, gjysmë shqiptare. Pra Ibrahimoviç është ¼ shqiptar.

Prej kohësh kanë ekzistuar teori për origjinën shqiptare të Ibrahimoviç, për shkak të të atit që është m ysliman nga Bosnja, vend ku jeton një popullsi e konsiderueshme shqiptarësh, shumica e të cilëve fatk eqësisht, sot identifikohen si boshnjakë.

Gazeta britanike thotë se dy prindërit e tij em igruan në Suedi, ku u njohën dhe u m artuan. Ibrahimoviç ka luajtu dhe fituar tituj me ekipe të mëdha si Paris Saint-Germain, Ajax, Milan dhe Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.