I Derguari Allahut Ka Thane Kush E Thote Kete Fjale Hyne Ne Xhennet !

I Derguari Allahut Ka Thane Kush E Thote Kete Fjale Hyne Ne Xhennet !

I Derguari Allahut Ka Thane Kush E Thote Kete Fjale Hyne Ne Xhennet !
Ka thene Muhammedi alejhi selam kush thote :”Ai i cili para vdekjes thotë fjalët: “LA ILAHE ILALLAH” do të hyjë në Xhennet,Fjala ‘La ilahe il-lAllah,’ është fjala më e mirë pas Kuranit. Është fjala më e dashur për Allahun dhe më e mira. Ajo është ‘Fjala e Sinqeritetit.” Eshtë gjëja e parë në të cilën thirrën të gjithë të Dërguarit – paqja dhe shpëtimi qoftë mbi ta –. Ajo është gjëja e parë në të cilën ka thirrur Pejgamberi – paqja dhe shpëtimi i Allahut qoftë mbi të.Pra, ajo është ‘Fjala e Sinqeritetit’ dhe ‘Fjala e Teuhidit.’ Kuptimi i saj është: “Nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *