Vetëm 1 lugë nga ky përbërës bën mrekuIIi tek tiroidja juaj dhe jo vetëm aq por trajton kapsllëkun dhe shume perfitime tjera..!?

Vetëm 1 lugë nga ky përbërës bën mrekulli tek tiroidja juaj dhe jo vetëm aq por trajton kapsllëkun dhe shume perfitime tjera..!?

Vaj kokosit ka shumë përfitime shëndetësore që janë të dokumentuara mirë. Megjithatë, një përfitim i zbuluar kohët e fundit është se vaji i kokosit mund të ndihmojë në trajtimin e shenjave të hipotir oidizmit, ose një tiroide nën-aktive.

Hipotireoza ndodhë kur gjëndra tiroide e trupit nuk prodhon hor mone të mjaftueshme për të lejuar që trupi të funksionojë siç duhet.

Vaj kokosit përmban një acid yndyror të quajtur acid laurik, i cili ka veti anti-inflamator. Vaj kokosit gjithashtu përmban acid kapriç, i cili ka veti antimikr obike dhe antivi rale. Rekomandohet që të përdorni vaj ekstra të vir gjër të kokosit për përfitimet më të mira shëndetësore.

Unik Portal sygjeron të konsumoni një lugë gjelle vaj ekstra ekstra i vir gjër i kokosit çdo ditë. Mund të shtohet në pije të nxehta, të tilla si çaji apo kafe, dhe të shtohet në gatim të përditshëm, të hidhet mbi një sallatë etj.

Unik Portal sjellë sot disa informacione mbi atë se sa dhe si vaji i kokosit mund të ndihmojë në trajtimin e tirodes.

Metabolizmi

Kur tiroidea i trupit është nën-aktive, mund të bëj që ju të ndjeni lodhje dhe pa energji. Acidet yndyrore në vaj kokosit ndihmojnë që yndyrat në trup të kthehen në energji. Kjo, nga ana tjetër, rrit normën metabolike të trupit.

Humbje në peshë

Një nga simptomat më të mëdha të një tiroide nën-aktive është shtim i pashpjeguar në peshë. Pesha është shumë e vështirë për t’u humbur dhe hor monet tiroide ngadalësojnë metabolizmin e trupit. Shumë studime tregojnë se acidet yndyrore në vajin e kokosit ndihmojnë që trupi të ndihet më i plotë dhe më i gjallë.

Kapsllëku

Kur hormonet nga tiroidea janë të ulëta, organet e trupit funksionojnë edhe më ngadalë, duke shkaktuar vonesa në traktin digjestiv dhe zorrët. Acidet yndyrore në vaj kokosit sigurojnë trupin me energji dhe nxisin funksionimin e organeve. Vaj kokosit gjithashtu punon si një laksativ natyral dhe është efektiv në lu ftimin e kapsllëkut.

Inflamacionet

Një tiroide nën-aktive shkakton dhimbje të muskujv, kryesisht nga nivelet e pabalancuara të hor moneve. Vaj kokosit natyrisht mund të qetësojë ndonjë inflamacion dhe të lehtësojë çdo dhimbje.

Humbja e flokeve

Tiroideja mund të ndikojë në shëndetin e flokëve tuaj dhe mund të shkaktojë që ajo të fillojë të bjerë. Megjithatë, shtimi i vajit të kokosit në regjimin tuaj do ta parandalojë këtë nga shfaqja dhe riparimi i folikulave të flokëve.

Lëkura e thatë

Çekuilibrimi i hormoneve të shkaktuara nga një tiroide nën-aktive mund të shkaktojë që lëkura e trupit të bëhet e thatë dhe e pjekur. Vaj kokosit mund të shtohet drejtpërdrejt në lëkurën e prekur për të rivendosur lagështirën dhe lëkurën e shëndetshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *