A Po Mbyllet Kosova Për Festat E Fundvitit?! Ja Çka Thotë Qeveria..!!

A Po Mbyllet Kosova Për Festat E Fundvitit?! Ja Çka Thotë Qeveria..!!

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, thotë se masat që janë aktualisht në fuqi kanë parandaluar rritjen e rasteve dhe se kjo është dëshmuar edhe me lëvizjen që ka pasur nëpër komuna sa i përket kategorizimeve që bëhen në bazë të shtrirjes së infe./ksionit.

“Që nga e premtja kemi kategorizim të ri të komunave dhe fatmirësisht kemi lëvizje për të mirë ku 5 komuna nga zona e kuqe kanë kaluar në zonën e verdhë dhe 7 komuna janë nga zona e verdhë në zonën e gjelbër”, ka deklaruar Zemaj.

E nëse vazhdohet me trendin e tanishëm të rasteve, Zemaj thotë se do të vazhdojnë të jenë në fuqi masat që janë ndërmarrë në në ntor.

“Situata ep idemiologjike analizohet në baza të rregullta dhe në varësi të asaj se sa është numri i të inf ektuarve, sa është numri i të shtrirëve në spital dhe cilat janë projeksionet, edhe mund të propozohen masa të reja. Por për momentin, do të vazhdohet me këto që janë në fuqi dhe është ende herët të dihet se si do të veprohet në mënyrë specifike me secilin sektor apo veprimtari në fund të vitit”.

“Në takim u diskutua edhe ndarja e komunave sipas zonave, si konkludim i përbashkët ishte se ky kategorizim është treguar i s uksesshëm. Kjo ndarje e ka pasur efektin poz itiv në uljen e numrit të rasteve pozitive”, ka deklaruar Ibrahimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.