Bio inhalim / Avulli i kësaj bime shëron rrugët e frymëmarrjes dhe fytin..! Ideal për këtë periudhë, duhet të qëndroni disa minuta..!?

Bio inhalim / Avulli i kësaj bime shëron rrugët e frymëmarrjes dhe fytin..! Ideal për këtë periudhë, duhet të qëndroni disa minuta..!?

Gjethet e dafinës gjejnë përdorim të gjerë në mjekësinë popullore. Efektet e tyre mirëbërëse promovojnë shëndetin e organizmit.

Por krahas përdorimeve për shëndetin e stomakut, tretjes, flokëve, kundër inflamacionit, zemrës, ank thin e diabetit, gjethet e dafinës janë të fuqishme kundër të ftohurës.

Gjithçka varet vetëm nga mënyra e përdorimit. Pavarësisht se zakonisht kundër të ftohurës, dhimbjeve të fytit apo bll okimit të rrugëve të frymëmarrjes përdoret çaji i dafinës, një tjetër metodë e përdorimit të tyre është edhe më efikase.

Avulli i dafinës kundër të ftohurës

Vendosni një tenxhere me 1 litër ujë në zjarr që të vlojë bashkë 4-5 gjethe dafine. Lëreni derisa të nisë të vlojë.

Më pas, largojeni nga zj arri dhe teksa është duke nxjerrë avull vendosni fytyrën aty duke mbajtur një peshqir sipër kokës dhe duke mbuluar pjesën e tenxheres në mënyrë që të mos dalë avulli.

Qëndroni për disa minuta sa të rezistoni ndaj avullit të ngrohtë e më pas provojeni sërish.

Nëse nuhasni avullin e gjetheve të ziera të dafinës do të ndiheni më mirë. Avulli do të zbusë sekrecionet dhe shkat ërrojë bak teret e bll okuara në aparatin e frymëmarrjes.

Këtë trajtim mund ta përdorni dy-tre herë në ditë për të patur një efekt sa më të plotë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.