Burek shtëpi me kore të gatshme: Pergaditet per vetem 15 minuta. Me i shijshem se ne Burektore

Burek shtëpi me kore të gatshme: Pergaditet vetem per 15 minuta. Me i shijshem se ne Burektore

Përgatitet shumë shpejt me kore të gatshme dhe me mbushje nëse dëshironi, p.sh. mw djath. Receta e parë është provuar disa herë dhe është e shkëlqyeshme.

Përbërësit: 1 pako kore të hollë të gatshme, 150 ml ujë (mund të jetë edhe i gazuar), 50 ml vaj, kripë për shije nëse djathi nuk është mjaft i kripur dhe 500 g djathë. Procedura: Sillni ujin, vajin dhe kripën të ziejnë. Vendosni dy kore të para në një tigan por me skajet të varura.

Lyejini ato me vaj dhe ujë. Renditni koret e radhës kështu dhe lyeni secilën njësoj. Pastaj mbushni me djathë dhe rregulloni përsëri kore dhe hidhni sipër secilës. Kur të harxhohen të gjitha koret, atëherë palosni dy të parat që jane te varen.

Piqni në 220 gradë për rreth 30 minuta. Kur të piqet burek, kthejeni përmbys dhe priteni. Unë e di që vetëm burek me mish njihet, dhe gjithçka tjetër me djathë është një byrek ose ëmbëlsirë, kështu që ju e quani atë si të doni. Ju bëftë mirë!

Leave a Reply

Your email address will not be published.