Dhimbja e shpinës nuk duhet të injorohet – këto janë shenja që organet i dërgojnë si paralajmërim..!?

Dhimbja e shpinës nuk duhet të injorohet – këto janë shenja që organet i dërgojnë si paralajmërim..!?

Meqenëse shpina ka më shumë mbaresa nervore, përmes tyre organet dërgojnë sinjale paralajmëruese kur diçka nuk është në rregull.

Dhimbja e shpinës shpesh maskon probleme shumë më serioze shëndetësore. Problemet me veshkat, fshikëzën e tëmthit mund të ngatërrohen lehtësisht me dhimbjen e shpinës, veçanërisht tek gratë.

NUK DUHET T’I injoroni këto dhimbje

Gur në veshka

Dhimbja e vazhdueshme në një pjesë të shpinës, e cila përhapet në bark ose ije, kur urinoni (ose gjak në urinë), mund të jetë një shenjë e një guri në veshkë.

Ndodh si rezultat i kalciumit dhe fosforit të akumuluar dhe më shpesh është pasojë e marrjes së pamjaftueshme të ujit dhe marrjes së tepërt të proteinave. Gjenetika gjithashtu luan një rol të madh, kështu që disa njerëz janë më të ndjeshëm ndaj gurëve në veshka sesa të tjerët.

Gurët në veshka janë më të zakonshëm tek burrat sesa tek gratë dhe zakonisht dalin natyrshëm, por ata gurë më të mëdhenj duhet të thyhen me lazer.

Inflamacion i veshkave

Nëse, përveç dhimbjes së shpinës, ka një rritje të temperaturës së trupit, një gjendje e tillë mund të tregojë inflamacion të veshkave. Kjo dhimbje zakonisht ndodh në pjesën e poshtme të shpinës, dhe përhapet mbi legen dhe ije. Ndodh gjashtë herë më shpesh tek gratë sesa tek burrat.

Inflamacion i pankreasit

Në inflamacionin e pankreasit, përveç dhimbjeve të barkut të poshtëm, të vjellave dhe të përzierave, mund të ketë dhimbje shpine. Kjo dhimbje mund të jetë e papritur dhe të përhapet nga barku në shpinë dhe zakonisht është rezultat i inflamacionit akut ose kronik.

Inflamacioni ndodh për shkak të konsumit të tepërt të alkoolit ose për shkak të stazës së tëmthit. Më shpesh prek të moshuarit dhe ata në moshën e mesme.

Gurët në tëmth

Megjithëse nuk tregon tëmthin, dhimbja e shpinës, së bashku me dhimbjen e barkut dhe të krahut, të përzierat dhe marrjen e frymëmarrjes, është një simptomë e gurëve të tëmthit ose një fshikëza e tëmthit të përflakur.

Fshikëza e tëmthit ndodh kur mëlçia prodhon më shumë kolesterol ose trupi e përpunon atë më pak, gjë që çon në një shqetësim të raportit të acidit biliar dhe bilës.

Proceset inflamatore dhe infeksionet e fshikëzës së tëmthit, staza e tëmthit dhe ndryshimet në pH gjithashtu kontribuojnë në këtë. Gratë obeze mbi moshën 40 vjeç e kanë më së shumti këtë problem dhe gjenetika gjithashtu luan një rol të madh.

Infeksion të traktit urinar

Infeksioni i traktit urinar zakonisht shkaktohet nga bakteret dhe mund të shkaktohet nga acarimi nga diafragma, tamponi ose veshjet e ngushta.

Manifestohet si dhimbje gjatë urinimit, dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës dhe barkut. Më së shpeshti prek gratë dhe trajtohet me antibiotikë, por nëse nuk trajtohet mund të çojë në inflamacion të veshkave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.