Dr. Virologu Shqiptar ne Amerike tregon ef.ektet an.esore te va.ksines / Video /

Dr. Virologu Shqiptar ne Amerike tregon ef.ektet an.esore te va.ksines

Ai ka sqaruar se efektet anësore të vaksinës kundër KV-19 janë të përkohshme dhe nuk ndikojnë në shëndetin afatgjatë te njerëzit.

“Efekte sekondare të vaksinës që janë vënë re në SHBA janë të përkohshme, zgjasin një ditë ose një ditë e gjysmë. Janë efekte që ndodhin në të gjitha vaksinat që nuk ndikojnë në shëndetin afatgjatë. Kanë sjellë shenja si marrje mendsh, teshtitje, probleme në frymëmarrje, irritim të zonës së infeksionit që nuk kanë asnjë vlerë. Është këshilluar që njerëzit që kanë probleme alergjike të bisedojnë me mjekun”, -thekson virologu shqiptar që punon dhe jeton në SHBA.

Mjeku ka sqaruar gjithashtu se në SHBA, vaksinimi ka nisur fillimisht në azile, personelin që punon aty, më pas do të vaksinohen mjekët dhe infermierët në kontakt me të sëmurët me CV, më pas do vijojë me moshat mbi 70 vjeç dhe personat me sëmundje të tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.